Dobár Csabáné Icus üzente 14 éve

A testi öregedésem ellen nem igazán sokat tehetek, de a lelkem próbálom fiatalon tartani. Célok, tervek, vágyak..., ami éltető.
Ha a lelkem nem lesz beteg, talán a testem is később fog megöregedni (megbetegedni). Nem szeretném azt elérni, hogy csak a tárgyilagos dolgokat lássam meg, annyi az élet körülöttem, csak figyelnem kell!!!! Az emlékekből már nem lehet táplálkozni, a mindennapi örömökből - igen! Akadályok is vannak bőven az élet útján, de azt is át kell tudnom lépni, mert élni akarok.
Az életet élni kell, a lehetőségekhez mérten, az elmúlás ellen sajnos nincs gyógyszer.
Nehéz ezt elfogadni!!!!

Válasz

Grünfelder Ida üzente 14 éve

Az ember nem a saját életének kovácsa, mert akkor csak boldog elégedett gazdag emberek lennének. Sajnos a rosszat nem mindig lehet elkerülni./Betegség, bánat, szegénység/.Csak kilehet bírni.
"Emberi törvény kibírni mindent,
S menni tovább, még akkor is ha
nem élnek már benned
REMÉNYEK és CSODÁK. " /Hemingway/

Válasz

Székely Katalin üzente 14 éve

Nagyon szép és nagyon igaz és ha mindezt átéli bárki az jó,mert azt jelenti,hogy sokat tapasztalt és valószínűleg szép kort ért meg.

Válasz

Lőrincz Istvánné Kati üzente 14 éve

Istenem ! Mennyire igazak az elhangzottak, így érzem Én is. De megnyugodtam, mert még talán nem vagyok olyan öreg ! Köszönöm az élményt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Sorsunkat magunk írjuk....."
Imre!
Ha kérhetem, ezt a gondolatot egy kicsit bővebben leírnád Nekem?
Én messze nem így látom! Biztos tévedek.

Válasz

Pálinkás Imre üzente 14 éve

Sorsunkat magunk írjuk.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az érzések magukkal ragadtak!
Helyesbítek, csodálatos ez a részlet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sorsunk megíródott! Most nem hiszek másban!
Csodálatos ez a vers! Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Mindenki saját sorsának kovácsa." Ha megengeded, az utolsó gondolatoddal kapcsolatban lenne megjegyzésem! Én nagyon nem ezt látom, az Édesanyám 88 éves 6 éve ápolom, -agysorvadás, több agyi infarktusos hegesedés az agyon, súlyos csontritkulás- gondolod ha a sorsát képes lenne irányítani, akkor így szeretné élni maradék életét? Más, a férjem, 2 agyi infarktuson van túl, tavaly diagnosztizáltak nála a végbélrákot, gondolod ha irányíthatná a sorsát így szeretne élni?
Hozzá tartozik, mind ketten szenvedélymentes életet élnek! Akkor miről van szó? Szerintem arról. hogy Te azon ritka szerencsés emberek közé tartozol, akihez, ISTENNEK HÁLA kegyes a sors, mert Téged, és gondolom a közvetlen környezetedet, megkímélt a sors az efféle kegyetlen szenvedéstől!
Ráérő kedvedben ajánlom a MIM nett Rákbetegek fórumát látogasd meg, ott találkozol, olyan egészséges, harmonikus életet élő emberekkel, akik daganatos betegek és a poklok-poklát élik, vagy élték. Akkor, Ők is a saját sorsukat eképpen kovácsolták?!
Nem!!! Bocsáss meg, de amit írtál közhely!
Nálam okosabb ember mondta, "A sorsunk a fogantatás percében megíródott" Na, ez sem teljesen hihető, de ez állítás közelebb van az igazsághoz, persze ez megint 1 aspektus!!!
További szép napot kívánok Neked!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Márai Sándor csalódott a legjobb barátjában.A reggelig tartó beszélgetés
a teljesen leégett gyertya,már magában is lehangoló egy sötét szoba.Nagyon élesen kiérződik ,az a mélységes mély fájdalma ebben a rövid kis lejátszásban. Nekem az a szép amitől nem lesz rossz kedvem.Szeretem elhitetni magammal,hogy a remény hal meg utoljára .
Mégis azt mondom ,nem feltétlenül ez a törvényszerű igenis lehet nagyon szép is az öregedési folyamat.Mindenki saját sorsának kovácsa.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sajnos, Nálam is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm!

Válasz

Süli Saci üzente 14 éve

CSodálatos!!!!!!!!!!

Válasz

Süli Saci üzente 14 éve

Köszönöm,mintha nekem küldrék volna ,ez most aktuális.Gyönyörű volt!!

Válasz

farkas margit üzente 14 éve

NAGYON SZÉP!!!!!!!!!

Válasz